| |   Volg ons!

langdurige thermische behandeling geËvalueerd

Veiligheidsevaluatie van langdurige temperatuurgecontroleerde thermische behandeling van het hele lichaam bij vrouwelijke Akense minivarkens

Thermische behandeling van het hele lichaam (WBTT – whole-body thermal treatment) verhoogt de temperatuur van het lichaam tot 41,5°C. Een onderzoek uitgevoerd door ElmediX toonde aan dat de toepassing van WBTT bij vrouwelijke Akense minivarkens gedurende maximaal 8 uur goed werd verdragen.

De voornaamste onderzoeksdoelstellingen waren:

  • De belangrijkste prestatieparameters van het temperatuurgecontroleerde WBTT-apparaat van ElmediX meten;
  • Een preliminair veiligheidsprofiel van WBTT bij Akense minivarkens vaststellen.

 

Elmedix Aachen Minipig

Thermische behandeling van het hele lichaam is veilig voor gebruik bij minivarkens

De dieren werden voor, tijdens en na WBTT geëvalueerd. Er werden kleine veranderingen in parameters waargenomen, maar deze waren allemaal aanvaardbaar. Alle veranderingen waren beperkt in de tijd en omkeerbaar. De dieren bleven gezond gedurende de gehele procedure en tijdens de follow-up.

Bovendien toonde histopathologische analyse van geselecteerde belangrijke organen geen thermische behandelingsgerelateerde veranderingen.

Samengevat, deze bevindingen ondersteunen de toepassing van het ElmediX WBTT apparaat en protocol, waardoor het vertaald kan worden naar menselijke patiënten die lijden aan levensbedreigende ziekten.

Download het artikel

Download het volledige artikel (EN) zoals het is gepubliceerd in het International Journal of Hyperthermia

ElmediX streeft ernaar om de levenskwaliteit te verbeteren

ElmediX streeft ernaar het leven van kankerpatiënten wereldwijd te verlengen en hun levenskwaliteit te verbeteren. In eerste instantie ligt onze focus op pancreaskanker, maar ook andere kankersoorten worden onderzocht.