| |   Volg ons!

Over Elmedix

Kanker blijft wereldwijd een aanzienlijk gezondheidsprobleem; lokale behandeling heeft vooruitgang geboekt maar een behandeling voor uitgezaaide ziekte blijft een belangrijke uitdaging.

Kleine moleculen en immunotherapie zijn veelbelovend, echter toepasbaar voor een klein percentage van de patiënten.

tijdlijn

2015

ElmediX werd opgericht met als doel de ontwikkeling van een nieuwe pancreaskanker behandeling.

2016

Na evaluatie van verschillende fysische technieken (elektromagnetische velden, laserlicht, magnetische velden en elektrische velden) wordt warmte als meest belovende techniek geselecteerd. Er wordt een prototype behandelingstoestel ontwikkeld voor preklinische testen.

2017

Start preklinische testen op Aachener minipigs.

2018

Opening kantoor in Mechelen met focus op de biotech activiteiten.

Start hondenstudie fase I.

2020

First-In-Human Studie: Goedkeuring Ethische Commissie Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA) in juni 2020.

Goedkeuring Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) in juli 2020.

Start First-In-Human klinische studie in oktober 2020.

2022

Ons verhaal is terug te vinden in de belangrijkste Belgische kranten januari 2022.

Onze missie

Doel

Ons doel is de kwaliteit van leven te verbeteren en het leven van miljoenen patiënten wereldwijd te verlengen door toepassing van onze innovatieve technologieën. Wij willen opmerkelijke oplossingen bieden die een meerwaarde betekenen voor patiënten en hun familie, artsen, verplegend personeel en ziekenhuizen.

Focus

We richten ons op de individuele waarden en inzet van al onze medewerkers door een werkomgeving te creëren die ruimte biedt voor persoonlijke voldoening, zekerheid, een correcte verloning en carrièremogelijkheden.

Streven

Wij streven naar de hoogst mogelijke betrouwbaarheid en kwaliteit van onze producten. Onze wens is erkend te worden als “best-in-class” voor het leveren van hoogwaardige innovatieve producten die wij als commerciële mogelijkheid aan onze partners aanbieden. Wij streven naar een goede strategische en duurzame samenwerking met onze partners.

Toekomst
Wij willen een redelijke winst maken uit onze bedrijfsactiviteiten, zodat wij onze verplichtingen kunnen nakomen, onze groei kunnen voortzetten en onze doelstellingen kunnen bereiken.
Missie
Onze missie moedigt ons aan bij te dragen aan het welzijn van de mens en aan onze gemeenschap, wat ook milieuvriendelijke maatregelen inhoudt. Wij streven ernaar producten te ontwikkelen die een minimale impact hebben op het milieu in termen van ontwerp, grondstoffen, productie, verpakking, recycling en afvalverwerking.

Onze waarden

Sterke waarden bepalen onze bedrijfscultuur en helpen ons de missie en visie van ElmediX te verwezenlijken.

Betrouwbaarheid

Als onderneming willen wij een stabiele, zorgzame en betrouwbare partner zijn voor al onze stakeholders: patiënten, zorgverleners en ziekenhuizen, leveranciers, werknemers en aandeelhouders.

Teamwork

Als team werken wij constructief samen aan hetzelfde doel in een open positieve sfeer, met respect voor elkaar, waarbij wij streven naar een prettige, motiverende en inspirerende werkomgeving.

Integriteit

Wij streven ernaar onze verantwoordelijkheden als onderneming op te nemen met een hoge mate van burgerzin. Het bevordert respect, eerlijkheid, transparantie en rechtvaardigheid waarmee wij onze beroepspraktijken leiden en bepaalt onze positieve bijdrage aan de samenleving.

Betrokkenheid

Toewijding, het nemen van verantwoordelijkheid, initiatief en voortdurende verbetering zijn diep verankerd in onze bedrijfscultuur.

Management Team

Prof. dr. John-Paul Bogers
CEO/CSO & Co-founder

John-Paul Bogers (CEO) is professor in de Histologie en Celbiologie aan de Universiteit Antwerpen. Hij is tevens stichter of bestuurslid van 6 Belgische en buitenlandse (Zuid-Afrika) bedrijven (allen medisch of technologie gedreven).

John-Paul was hoofdonderzoeker van drie grote klinische studies naar moleculaire biomarkers, diende met succes aanvragen in voor 20 nationale, door de industrie gefinancierde en internationale projecten (waarvan 3 door de EU gefinancierde programma’s). Hij was promotor van 13 verdedigde PhD studenten en publiceerde > 150 wetenschappelijke artikelen.

Ir. Johan Van den Bossche
Voorzitter RvB & Co-founder

Johan Van den Bossche is Voorzitter van de Raad van Bestuur, serial entrepreneur. Hij was medeoprichter van Krypton Electronic Engineering en leidde het bedrijf tot de verkoop in 2005 aan Metris (vandaag NIKON Metrology). Sindsdien is hij betrokken geweest bij verschillende nieuwe ondernemingen: LAB Motion Systems (Luchtlagers), ReVision (neurotechnologie voor blinde mensen), Sculpman (3D printer technologie), Xenomatix (Lidar voor autonoom rijden), Faromatics (Robotica & AI voor boerderij automatisering, Barcelona) en Mauhn (Ontwikkeling van een humaan brein).

Johan studeerde af aan de KUL als Elektrotechnisch ingenieur en werkte aan een doctoraat in robotica aan PMA, Leuven en NIST, Washington DC.

ADVISORY BOARD

Ahmad Awada, Prof, MD, PhD

Hoofd van het departement Oncologiegeneeskunde, Kankerinstituut Jules Bordet, Brussel, ULB.

Actieve deelname aan de klinische ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker.

Lid van verschillende internationale wetenschappelijke verenigingen (ASCO, EORTC, ESMO).

Auteur of co-auteur van 32 boekhoofdstukken en 330 artikels in internationale publicaties.

Eric Van Cutsem, Prof, MD, PhD

Hoogleraar en afdelingshoofd Digestive Oncology aan Universitaire Ziekenhuizen Gasthuisberg & KULeuven, België.

Hij is lid van de Koninklijke Academie voor Geneeskunde van België en voorzitter van de Belgische Stichting tegen Kanker.

In 2018 werd hij doctor honoris causa van de Medische Universiteit van Warschau, Polen en ontving hij verschillende nationale en internationale onderscheidingen, waaronder in 2019 de ESMO Award en de European Awards in Medicine for Cancer Research. Hij heeft meer dan 700 peer-reviewed manuscripten gepubliceerd, wat leidt tot een H-factor van 144 en is lid van belangrijke commissies van tal van internationale wetenschappelijke genootschappen

Susan Bates, Prof, MD, PhD

 Studeerde aan de Universiteit van Arkansas School of Medicine.

Klinische opleiding in interne geneeskunde aan Georgetown University en in medische oncologie aan het National Cancer Institute.

Dr. Bates was hoofd klinisch onderzoeker en hoofd van de Molecular Therapeutics Section in de Developmental Therapeutics Branch van het Center for Cancer Research voordat zij in 2015 naar Columbia University verhuisde.

Mark Dewhirst, Prof, MD, PhD

Mark W. Dewhirst, DVM, PhD, FASTRO, FAAAS is de Emeritus Gustavo S. Montana Prof van Radiation Oncology, voormalig Associate Dean for Faculty Mentoring en Vice Director for Basis Science in het Duke Cancer Institute.

Dr. Dewhirst heeft onderzoeksinteresses in tumorhypoxie, angiogenese, hyperthermie en drugstransport en heeft meer dan 30 jaar NIH-financiering gehad om deze onderwerpen te bestuderen.

Hij heeft > 600 peer-reviewed publicaties, boekhoofdstukken en recensies en ontving vele onderscheidingen

Zeljo Vujaskovic, MD, PhD

Hoofd van de divisie Translationele Stralingswetenschappen in het departement Radiation Oncology van de University of Maryland School of Medicine.

Van 1999 tot 2012 was hij klinisch bestralingsoncoloog en directeur van het Normal Tissue Injury Laboratory aan de Duke University. Bij Duke leidde hij ook het Clinical Hyperthermia Program.

Dr. Vujaskovic heeft > 150 artikelen en boekhoofdstukken gepubliceerd over radiotherapie, stralingsletsel en hyperthermie onderwerpen.

In 2016 geëerd met de J. Eugene Robinson Award van de Society for Thermal Medicine.

Liwei Wang, Prof, MD, PhD

Directeur van het alvleesklierkankercentrum van de Shanghai Jiaotong Universiteit.

Voorzitter van MDT deskundigencommissie van het Renji Ziekenhuis.

Voorzitter van Pancreatic Cancer Expert Committee van Chinese Soc. f Clin. Onco.

Voorzitter van de eerste “Chinese deskundigenconsensus over de diagnose en behandeling van pancreaskanker.

Geassocieerd redacteur van Journal of Pancreatology, publiceerde meer dan 100 SCI-publicaties.

Stephan Bodis, Prof, MD, PhD

Hoogleraar Universitair Ziekenhuis Zürich & Kantonaal Ziekenhuis Aarua, Zwitserland.

Hij behaalde zijn medische graad in 1984 aan de Medische School van de Universiteit van Basel.

Na verschillende fellowships in Medische Oncologie, Stralingsoncologie, werd hij in november 2003 benoemd tot Directeur van het Instituut voor Stralingsoncologie van Kantonsspital Aarau.

Zijn werk betreft klinische aspecten van moleculaire radiobiologie, de toepassing van foton- en protonradiotherapie en de combinatie van hyperthermie met radiotherapie bij de behandeling van diverse kankers.

Jacoba van der Zee, MD, PhD

Studeerde geneeskunde in Amsterdam en Leiden en promoveerde (onderwerp Whole Body Hyperthermia) aan de Erasmus Universiteit.

Sinds 1978 betrokken bij klinisch onderzoek naar hyperthermie als aanvulling op radiotherapie of chemotherapie in het Erasmus MC Kanker Instituut.

(Co)auteur van >130 peer reviewed publicaties over verschillende vormen van hyperthermie.

Was voorzitter van de European Society for Hyperthermic Oncology van 1996 tot 1999.

Hans Crezee, MSc, PhD

Hij behaalde zijn MSc in Experimentele Fysica in 1986 (Vrije Universiteit van Amsterdam) en zijn PhD in 1993 (Universiteit van Utrecht).

Zijn promotieonderzoek betrof theoretische en experimentele verificatie van thermische modellen die gebruikt worden bij de planning van hyperthermie behandelingen.

Sinds 2000 werkt hij op de afdeling Radiation Oncology van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam aan klinische hyperthermie.

Sinds 2008 is hij Principal Investigator voor hyperthermie systeemontwerp en behandelplanning. Awards : Dr. B.B. Singh Award 2010, ESHO-Pyrexar Award 2018.

Jaak J. Janssens, Prof, MD, PhD

Oncoloog; CEO Bioncise, België.

Doctor honoris causa in de gepersonaliseerde oncologie en moleculaire biologie.

Als voorzitter van de European Cancer Prevention en redacteur van het European Journal of Cancer Prevention, leidt hij een internationaal team van kankerexperts in verschillende studies, in het bijzonder borstkanker.

Zijn werk is gepubliceerd in meer dan 200 wetenschappelijke artikelen en boeken

Alex Van den Bossche, Dr. IR.

Onderzoekswerk in medische implanteerbare hulpmiddelen voor zijn doctoraatsthesis over de “Automatische Implanteerbare Defribillator”.

Was mede-oprichter van Krypton NV, een KULeuven high-tech spin-off bedrijf gespecialiseerd in industriële optische metrologie. Hij was gedurende 15 jaar gedelegeerd bestuurder tot de succesvolle verkoop van het bedrijf aan Metris/Nikon.

Hij was mede-oprichter van Allegro Investment Fund, gespecialiseerd in technologie.

Sinds 5 jaar nam hij GrindoSonic over, een spin-off van de KULeuven, gespecialiseerd in meetsystemen voor materiaalkarakterisatie en kwaliteitscontrole.

Prof. London Ooi

Prof. Ooi is een ervaren chirurgisch oncoloog met specialisatie in hepatobiliaire en pancreaskanker. Hij speelde een belangrijke rol bij de oprichting van de gecombineerde Hepato-Pancreato-Biliaire dienst in het Singapore General Hospital en het National Cancer Centre Singapore, nu de afdeling Hepato-Pancreato-Biliaire and Transplant Surgery. Hij is uitgebreid betrokken bij verschillende aspecten van leverkankeronderzoek en klinische studies. Hij heeft veel HPB-chirurgen in de regio opgeleid. Hij was eerder ook voorzitter van Singapore General Hospital Chirurgie, adjunct-directeur van het National Cancer Centre, inaugurele voorzitter van ACP Chirurgie bij SingHealth en oprichter/directeur van SingHealth Transplant. Prof. Ooi heeft meer dan 280 collegiaal getoetste publicaties.

Clin Associate Prof. David Tai

Dr. David Tai is senior consulent medisch oncoloog aan het National Cancer Centre Singapore en klinisch universitair hoofddocent aan de Duke-NUS Medical School, Singapore en docent voor de Duke-NUS Fundamental of Clinical Practice Course. Hij houdt zich bezig met gastro-intestinale kankers en vroege ontwikkelingstherapieën. Zijn onderzoek richt zich op de integratie van basiswetenschappen en translationele modellen in het bedenken van nieuwe therapieën voor gastro-intestinale maligniteiten. Dr. Tai is als hoofdonderzoeker betrokken bij meerdere lopende onderzoeken die zich voornamelijk richten op gastro-intestinale kankers en fase 1 onderzoeken.

Philip Agop Philip, MD, PhD, FRCP

Dr Philip is a Professor of Oncology and Pharmacology at Wayne State University School of Medicine. He is the head of the Gastrointestinal and Neuroendocrine cancers at the Henry Ford Cancer Institute in Detroit. Additionally, he is co-leader of the Pancreas Cancer Program. He chairs the GI Committee at the national cooperative research group SWOG. Dr. Philip earned his medical degree at the University of Baghdad College of Medicine in Iraq and his Ph.D. in Clinical Pharmacology and Pharmacogenetics at the University of London Guy’s Hospital Medical School in the United Kingdom. He completed a fellowship in Medical Oncology at the University of Oxford and M.D. Anderson Cancer Center in Houston. He is board certified in Medical Oncology in the United States and a Fellow of the Royal College of Physicians in the United Kingdom. His major research interests are in the development of new therapies for gastrointestinal and neuroendocrine cancers with a major focus on pancreatic cancer. He has been a principal investigator on clinical trials. Dr. Philip has authored more than 250 manuscripts, review articles and editorials and co-edited a book on pancreatic cancer and another on gastrointestinal cancers. Dr Philip is a member of the scientific board of the Pancreatic Action Network (PanCan), scientific board of Skyfoundation, and Michigan Society of Hematology and Oncology board.

Sinds de start in 2015 heeft ElmediX een zeer kundig en multidisciplinair team bij elkaar gebracht.
In de (nabije) toekomst zal ons team worden uitgebreid met andere enthousiaste collega’s.

We zijn continu op zoek naar professionals die onze baanbrekende innovatie naar nieuwe hoogten kunnen tillen.
Interesse om het team te komen versterken? Bekijk onze actuele vacatures.