| |   Volg ons!

Hyperthermie in combinatie met opkomende doelgerichte therapieën en immuuntherapieën

Met trots kondigen we aan dat ons artikel Hyperthermia in Combination with Emerging Targeted and Immunotherapies” als een ‘open access’ publicatie is verschenen in Cancers van het MDPI.

Ondanks de aanzienlijke vooruitgang in de ontwikkeling van nieuwe therapieën, blijft kanker wereldwijd een belangrijke doodsoorzaak. In veel gevallen is de standaardtherapie gebaseerd op chemotherapie (CT), radiotherapie (RT) of een combinatie van beide.

In dit artikel belichten hoofdauteurs en Elmedix-collega’s Tine Logghe en Eke van Zwol de rol van hyperthermie (HT) als een modaliteit in de behandeling van kanker, met name de effectiviteit ervan als een sensibilisator en de invloed ervan op kanker-immuniteitsprocessen en oncogene ‘pathways’.

Hyperthermia in Combination with Emerging Targeted and Immunotherapies
Afbeelding gemaakt met BioRender

Recentelijk is kankeronderzoek met betrekking tot behandelingsopties die immuuntherapie (IT) en doelgerichte therapie (TT) omvatten opmerkelijk toegenomen, een trend die ook zichtbaar is in de onderzoeks- en ontwikkelingstrajecten van farmaceutische bedrijven.

De potentiële resultaten van deze innovatieve therapeutische benaderingen in combinatie met hyperthermie blijven echter grotendeels onontgonnen terrein. Dit overzicht is daarom bedoeld om enerzijds de oncologische onderzoekstrajecten van grote farmaceutische bedrijven te verkennen. Anderzijds wil het ook de belangrijkste doelwitten identificeren van toekomstige therapieën die het potentieel hebben om voordelig te zijn voor patiënten door zich specifiek te richten op moleculaire ‘pathways’ betrokken bij hyperthermie.

Het uiteindelijke doel van dit artikel is de weg vrij te maken voor toekomstige onderzoeksinitiatieven en klinische studies die gebruik maken van de synergie tussen opkomende immuuntherapie en doelgerichte therapie medicijnen bij gebruik in combinatie met hyperthermie.

ElmediX streeft ernaar om de levenskwaliteit te verbeteren

ElmediX streeft ernaar het leven van kankerpatiënten wereldwijd te verlengen en hun levenskwaliteit te verbeteren. In eerste instantie ligt onze focus op pancreaskanker, maar ook andere kankersoorten worden onderzocht.