| |   Volg ons!

De behandeling van pancreaskanker

In een vorige blogpost hadden we het onder andere over de behandeling van pancreaskanker.

Thermische therapie

In ongeveer de helft van de gevallen zorgen klassieke behandelingen (radio- en chemotherapie) voor een vermindering van de symptomen. Maar helaas hebben deze behandelingen vaak weinig invloed op de overlevingskansen van de patiënt op lange termijn.

Elmedix ontwikkelde thermische therapie om pancreaskanker te bestrijden. Die therapie is vernieuwend omwille van veiligheid, accuraatheid en reproduceerbaarheid.

Thermal Therapy by Elmedix

Behandeling bestaat eruit het hele lichaam van de patiënt, die in slaap werd gebracht, met zeer geavanceerde apparatuur te verwarmen tot 41.5 graad. De behandeling duurt ongeveer twee tot zes uur afhankelijk van het type kanker en wordt een aantal keer herhaald. Ook het aantal herhalingen hangt af van het type tumor.

Meervoudig effect

Thermische therapie is effectief omdat kankercellen heel slecht tegen warmte kunnen.

Het effect van thermische therapie is meervoudig:

  1. Het weefsel van de tumor wordt door de warmte beter doorbloed, waardoor medicijnen er beter toegang toe vinden.
  2. De kankercellen zelf kunnen zich minder goed delen of sterven zelfs volledig af door de warmte.
  3. De kankercellen worden gevoeliger voor chemotherapie of warmtetherapie
  4. Het versterkt het immuniteitssysteem

 

De thermische therapie gebeurt altijd in combinatie met een andere behandelingsmethode en maakt de kankercellen dus gevoeliger voor de behandeling, wat de slaagkansen ervan vergroot.

Thermische therapie is op de meeste kankers toepasbaar, maar wij concentreren ons in deze fase op pancreaskanker. Dat doen we omdat pancreaskanker een kanker is die vaak heel laat wordt opgemerkt, wanneer patiënten al uitzaaiingen hebben. Daarvoor is thermische therapie uiterst geschikt.

Uit de resultaten van de patiënten die we tot nu toe behandelden blijkt dat de patiënten weinig belangrijke bijwerkingen hebben die gerelateerd zijn aan de behandeling.

ElmediX streeft ernaar om de levenskwaliteit te verbeteren

ElmediX streeft ernaar het leven van kankerpatiënten wereldwijd te verlengen en hun levenskwaliteit te verbeteren. In eerste instantie ligt onze focus op pancreaskanker, maar ook andere kankersoorten worden onderzocht.